вівторок, 15 березня 2022 06:11

Китай допоможе Росії у війні проти України - США

Китай допоможе Росії у війні проти України - США
Пекін може надати РФ фінансову та військову допомогу. Фото: pinterest.com

В Італії відбулася зустріч радника президента США Джейка Саллівана з членом політбюро Комуністичної партії Китаю Яном Цзечі.

На зустрічі обговорили запит РФ до Китаю щодо військової та економічної підтримки. Китай, імовірно, вже вирішив надати Росії допомогу у війні з Україною, пише видання The Guardian з посиланням на двох високопосадовців, знайомих з ходом дискусії в Римі.

Окрім фінансової та економічної підтримки, Пекін може відправити РФ військову допомогу, зокрема, безпілотники.

За словами одного із чиновників, американці пішли з зустрічі в Римі з песимізмом щодо того, що китайський уряд передумає підтримувати Москву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуються до голоду: у Росії заборонили експорт зерна та цукру

"Суть у тому, щоб спочатку змусити Китай передумати і переоцінити свою позицію. Ми не бачимо ознак такої переоцінки. Вони вже вирішили, що надаватимуть економічну та фінансову підтримку, і сьогодні це підкреслили. Питання в тому, чи підуть вони далі", - сказав ще один представник США.

Росія просить у Китаю дрони та різні види боєприпасів. Також окупантам потрібні сухпайки для армії.

Раніше в Китаї заявили, що Росія не зверталася по допомогу.

Росія запросила у Китаю військову та економічну допомогу у війні з Україною, раніше повідомив радник із національної безпеки США Джейк Салліван.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Зараз ви читаєте новину «Китай допоможе Росії у війні проти України - США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі