вівторок, 27 липня 2010 11:25

Кирило попросив декого знизити градус кипіння

Кирило попросив декого знизити градус кипіння

Патріарх Кирило відслужив молебінь на Володимирській гірці. Там для нього та митрополита Володимира зробили вівтар та привезли церковний чоловічий хор.

Кирило та Володимир разом виголосили проповідь.

"Молитви на цьому святому місці знаходять особливу суть, - наголосив Кирило. - Колись князь Володимир обрав православний шлях для Київської Русі і нікому не вдалося звернути Русь з цього шляху. Якщо це не вдалося зробити у давні часи, то й зараз не можна допустити цього злочину. Немає триєдності, яка побудована на розділенні. Єдність народу свята і недоторканна. Я закликаю усіх, хто залучений в політичні, канонічні та соціальні конфлікти, знизити градус кипіння".

Після цього патріарх привітав усіх зі святом хрещення Русі. На його молебінь прийшли більше 1000 вірян. Деякі приїхали з інших областей України.

На молебні також були присутні прем'єр-міністр Микола Азаров, спікер Володимир Литвин та заступник столичного мера Олександр Попов.

Як відомо, сьогодні біля Українського дому у Києві кілька десятків представників ВО "Свобода" та Конгресу українських націоналістів влаштували театралізоване дійство "Гламурний вояж кагебіста Кирила".

Напередодні лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок повідомив, що під час акції протесту на знак візиту Кирила було затримано 8 активістів його політичної сили.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кирило попросив декого знизити градус кипіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі