середа, 24 січня 2018 19:40

Київська "партія війни" хоче поховати мінські угоди - Лавров

  Основна перешкода - київська "партія війни", яка хоче поховати мінські домовленості  - Сергій Лавров. Фото: 24 канал
Основна перешкода - київська "партія війни", яка хоче поховати мінські домовленості - Сергій Лавров. Фото: 24 канал

Київська "партія війни" прагне перекреслити мінські домовленості.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, виступаючи на відкритті XXVI Міжнародних різдвяних освітніх читань "Моральні цінності і майбутнє людства".

За його словами, єдиним шляхом врегулювання ситуації на Донбасі залишається "повна і послідовна реалізація мінського комплексу заходів, схваленого Радбезом ООН".

"Основна перешкода на цьому шляху - київська "партія війни", яка хоче поховати мінські домовленості і йде на поводу в екстремістів, оголосивши блокаду Донбасу і прийнявши у Верховній Раді закон, який виправдовує силове вирішення внутрішньоукраїнської кризи", - заявив Лавров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російська окупаційна адміністрація" - до бойовиків на Донбасі застосували нову термінологію

Росія не дозволить миротворчій місії увійти на Донбас, поки Україна не виконає Мінські домовленості. За словами Лаврова, у жителів окупованих територій повинен бути статус, який гарантує російську мову, культуру, "спеціальні зв'язки з Росією, незалежно від того, куди дінеться київська влада, що у них буде свій голос за призначення суддів, прокурорів і буде своя народна міліція".

Зараз ви читаєте новину «Київська "партія війни" хоче поховати мінські угоди - Лавров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі