пʼятниця, 07 листопада 2008 09:42

Кернесу дозволили носити зброю

Прокуратура Харківської області визнала незаконним позбавлення секретаря Харківської міської ради Геннадія Кернеса дозволу на носіння зброї.

Про це повідомляє сайт Харківської міськради з посиланням на протест прокуратури області.

22 вересня, говориться в повідомленні, представником Головного управління МВС України в Харківській області було затверджено висновок про анулювання Г.Кернесу дозволів на зберігання та носіння вогнепальної зброї, а також пристрою вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими або аналогічними за своїми властивостями металевими снарядами несмертельної дії.

Згідно з цим висновком, Г.Кернесу були анулювані дозволи на зберігання та носіння мисливського карабіна, мисливської рушниці й пістолета для стрільби гумовими кулями.

У зв"язку з тим, що вказаний висновок є незаконним і не відповідає дійсності, 24 вересня Г.Кернес направив у прокуратуру Харківської області відповідну заяву на дії службових осіб ГУ МВСУ в Харківській області про скасування вказаного висновку та визнання їх дій незаконними.

За вказаною заявою секретаря міськради прокуратурою здійснена ретельна перевірка, за наслідками якої встановлено, що дії службових осіб ГУ МВСУ визнані незаконними, необгрунтованими й такими, що не відповідають вимогам чинного законодавства України.

4 листопада заступником прокурора області начальникові ГУ МВСУ в Харківській області Віктору Развадовському було внесено протест, згідно з яким вказаний висновок про анулювання виданих дозволів Г.Кернесу на зберігання та носіння вогнепальної зброї є незаконним, необгрунтованим і підлягає скасуванню, повідомляє ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Кернесу дозволили носити зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі