понеділок, 03 серпня 2015 11:15

Касьянов сказав, що буде з путінською Росією

Касьянов сказав, що буде з путінською Росією
Reuters

Путінський режим буде розпадатися повільно.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" сказав екс-прем'єр Росії Михайло Касьянов.

"Так не буде, що режим стрімко почне розпадатися... Дії влади демонструють протилежне, вони вибирають інший сценарій - закручування гайок, подальше стискання вільного простору. Але за цієї політичної конструкції вони повинні теж зробити вибір і в економіці. У них же немає інвестицій - ні вітчизняних, ні західних. Резервів для держінвестицій до наступного року вже не буде", - сказав опозиціонер.

За словами політика, в Росії може початися колапс.

"Путін роздає державні гроші залізниці, "Роснєфті" для інвестицій. Зараз ці інвестиції або фінансування закінчиться. Правильним чином поділять залишки резервів, а потім закінчиться і це. Це означає, що джерело держінвестицій - друкування грошей. Працює це? Працює. Але працює воно роки два-три. Забезпечує зростання ВВП? Так, але 1-3% максимум. Але після цього - все! Після цього починається колапс.

Так, для цього ще треба закрити кордони, я маю на увазі для переміщення капіталу, знову ввести валютне регулювання, яке я скасував у 2003 році. 12 років тому я зробив валюту повністю конвертованою, коли громадяни можуть досі відкривати рахунки за кордоном і переводити гроші", - сказав він.

Також, за словами Касьянова, на Росію чекає ізоляція: "Путін не може по-іншому зробити. Знову введуть порядок, що дозволяється переводити закордон не більше тисячі доларів. Це неминуче при такій конструкції. Значить, потрібно себе ізолювати".

Опозиціонер вважає, що Путіну потрібна війна в Україні, щоб підтримувати свою владу.

"У Путіна є дилема – з одного боку, йому не потрібна війна і проблеми в економіці і він не хоче реагувати на санкції, з іншого боку, йому потрібна війна, щоб утримувати владу. Яким чином? Ефект мобілізації", - пояснив політик.

Зараз ви читаєте новину «Касьянов сказав, що буде з путінською Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі