четвер, 02 листопада 2017 19:48

Каськів домовився з вищим керівництвом України - експерт

Каськів домовився з вищим керівництвом України - експерт
Фото: Znaj.ua

Колишній керівник Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів домовився з керівниками держави про своє повернення в замін на інформацію про схеми фільсифікацій.

Про це сказав політичний експерт Сергій Биков в ефірі "112 Україна".

"Є низка домовленостей із вищим керівництвом Української держави з приводу того, яким чином були виведені кошти з бюджету, як вони перерозподілялися, за якими схемами це відбувалося. Це могло стати причиною його повернення.

Це не обов'язково має бути оформлено як юридична угода зі слідством. Він може нічого не говорити на фактичних допитах. Але надати необхідну інформацію під час неформальних розмов. Не зі співробітниками Генпрокуратури чи НАБУ. Із тими людьми, з ким могли вестися кулуарні перемовини з приводу викриття цих схем, щоб запобігти чи мати можливість знову їх реалізувати, але вже не на користь тих людей, із якими співпрацював Каськів", - сказав Биков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ назвали благодійника, який погасив зобов'язання Каськіва

У ніч на 1 жовтня з Панами екстрадували екс-голову Держкомінвестпроекту Владислава Каськіва. Того ж дня Печерський райсуд Києва відпустив Каськіва з-під варти і зобов'язав у п'ятиденний термін виплатити 160 тис. грн застави.

Його підозрюють у службових фальсифікаціях та заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах. 2012 року Каськів підписав угоду на $1 млрд з іспанською кампанією Gas Natural щодо інвестицій у LNG-термінал в Україні. Пізніше іспанська сторона заявила, що не знає людину, яка від їхнього імені підписала контракт. З'ясували, що цю людину звуть Хорді Сарда Бонвехі і він є лижним інструктором.

Зараз ви читаєте новину «Каськів домовився з вищим керівництвом України - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі