середа, 12 червня 2013 19:48

Кармазін хвалиться, що за ним сумують в Раді

Кармазін хвалиться, що за ним сумують в Раді
Юрій Кармазін. Фото: kontrakty.ua

Екс-депутат від "Нашої України- Народної самооборони" Юрій Кармазін готується балотуватися на посаду мера Києва і збирається позбавити мандатів кількох нардепів. Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позовну заяву Кармазіна і зобовязав спікера Верховної Ради Володимира Рибака вжити заходів щодо вилучення картки для голосування та посвідчення нардепів у Олександра Домбровського та Павла Балоги. Раніше суд позбавив їх мандатів.

"Ще не було прецедентів, щоб спікер парламенту від правлячої партії не виконав рішення суду. А тут з 8 лютого до червня, чотири місяці, рішення не виконується. Подавати позов, добиватися рішень судів, коли вони не виконуються, немає сенсу. Ще 8 лютого Вищий адміністративний суд України виніс постанову, у якій чітко написав "визнати відсутність у Домбровського та Балоги статусу і повноважень народних депутатів України". А голова Верховної Ради Рибак, який сказав, що виконає будь-яке рішення суду по Власенку, в той же час заявляє: "Я запросив до себе Павла Балогу і сказав, що не збираюся забирати в нього посвідчення і не пускати його до Верховної Ради. Апеляційний суд розгляне це рішення", - говорить Кармазін.

Він також розповів, що у березні "заручившись підтримкою Рибака та депутатів, Балога подав позов на мене про захист честі, гідності ділової репутації та спростування неправдивої інформації".

"Це щодо того, що він не має повноважень народного депутата. Але ж це констатував суд, а я лише озвучив його рішення. Виявляється, образив його честь та гідність. Які до мене питання? Так вирішив суд", - пояснює він.

Екс-нардеп обурений тим, що ні Центрвиборчком, ні спікер Рибак не виконують рішення суду щодо позбавлення мандатів двох нардепів.

"І Балога, і Домбровський голосують у парламенті. Тобто, будь-яке рішення, яке набирає у Раді 227 голосів, може бути визнане незаконним. Аргументи їхнього захисту — вони вже прийняли присягу і позбавити їх депутатського статусу неможливо. Але ж документи у ЦВК зберігають протягом п'яти років для того, щоб можна було виявити чи були фальсифікації, якщо є для цього привід ", - каже він.

На запитання чи буде він подавати до суду щодо позбавлення повноважень інших депутатів він відповів: "Подав у суд, є рішення, можемо говорити. Поки нема — не треба розголошувати. Я збираюся подати по багатьох округах. Але яикх поки не буду говорити". Він також додав, що по жодному з тих округів, по яких звільняться місця, він не буде балотуватися. Кармазін додав, що його дуже часто просять балотуватися до парламенту на довиборах представники різних партій, зокрема й "Батьківщини".

"Востаннє мені пропонували балотуватися у Первомайську. Хоча я не маю зв'язку з цим містом. Мене позбавили можливості взяти участь у виборах. Звісно, я передбачаю як лідер політичної сили свою участь у виборах. І у цих виборах, і що київської міської ради і на посаду київського міського голови. Чому я не маю йти на вибори? Мені постійно дзвонять чинні депутати і кажуть, що мене не вистачає у Верховній Раді", - похвалився екс-нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Кармазін хвалиться, що за ним сумують в Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі