понеділок, 16 листопада 2020 10:08

Карантинний бунт: Шмигаль вирішив викликати "на килим" мерів

Карантинний бунт: Шмигаль вирішив викликати "на килим" мерів
Деякі міста відмовились дотримуватись карантину вихідного дня. Фото: Українська правда

На тлі протестів проти карантину вихідного дня прем'єр-міністр Денис Шмигаль у понеділок, 16 листопада, збирає на онлайн-зустріч мерів великих міст.

Про це розповіли в ефірі "ТСН.Ранок".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Уряд жорсткими обмеженнями прикриває свою бездіяльність" - економіст

За словами голови Комітету з питань здоров'я нації Михайла Радуцького, перший карантин вихідного дня минув спокійно. Але надалі влада має врахувати помилки й не ухвалювати подібні рішення поспіхом. Адже підприємцям потрібен час, щоби підготуватися до нових умов роботи.

До Комітету звернулися нардепи з проєктом постанови, яка зобов'язує Кабмін повідомляти про нові обмеження не пізніше ніж за тиждень до того, як їх планують запровадити.

Рішення про карантин вихідного дня ухвалили, щоби сповільнити епідемію коронавірусу. По всій Україні мало все зачинитися, окрім продуктових магазинів, аптек і заправок. І хоча частина міст відмовилися виконувати нові обмеження, переважна більшість закладів не працювала.

У понеділок, 16 листопада, від 00:00 Україна після двох днів жорсткого карантину вихідного дня переходить на звичайний карантин. Уряд запровадив протиепідемічні обмеження, які раніше стосувалися помаранчевої зони карантину, відтепер для всіх регіонів країни. Посиленні обмеження для боротьби зі стрімким поширенням Covid-19 діятимуть щонайменше до 30 листопада 2020 року. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів 11 листопада.

Карантин вихідного дня в Україні найбільше порушували у Львівській, Дніпропетровській, Черкаській, Київській, Тернопільській областях і в місті Києві. Загалом по країні зафіксовано 1029 повідомлень, пов'язаних із порушенням карантинних заходів.

Зараз ви читаєте новину «Карантинний бунт: Шмигаль вирішив викликати "на килим" мерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі