понеділок, 29 жовтня 2012 06:33

Канада розчарована українськими виборами

Канада розчарована українськими виборами
У Канаді переконані, що нинішні вибори не відповідають тому рівню розвитку демократії, якого раніше досягла Україна. Фото: podrobnosti.ua

Канада "розчарована тим, що нинішні вибори в парламент, як видається, не відповідають тому рівню розвитку демократії, який раніше був досягнутий в Україні".

Це підкреслили в поширеній у неділю спільній письмовій заяві канадський міністр закордонних справ Джон Берд і міністр міжнародної співпраці Джуліан Фантіно, передає ИТАР-ТАСС.

"Ці вибори, які є ключовим індикатором демократичного розвитку в Україні, відзначені викликаючими тривогу тенденціями в просуванні країни по шляху реалізації демократичних прагнень, - вказали міністри. - Ми з нетерпінням очікуємо оцінок (виборів) від канадської місії спостерігачів, а також від спостерігачів, які представляють Організацію з безпеки і співробітництва в Європі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму з дільниці хотіли вигнати міжнародного спостерігача з Канади

"Глава канадської місії спостерігачів - сенатор Рейнелл Андрейчук висловила в суботу свою стурбованість із приводу порушень, допущених у ході виборчого процесу, - йдеться в заяві. - Порушення, помічені під час передвиборної кампанії, створили нерівні умови, які могли вплинути на вільне волевиявлення громадян".

За словами міністрів, "Канада прихильна до надання підтримки у забезпеченні для всіх українців свободи, демократії, дотримання прав людини і верховенства закону".

Оттава направила на ці вибори майже 500 своїх спостерігачів, багато з яких є представниками канадсько-української громади. У Канаді, населення якої налічує 34,5 млн чоловік, проживають понад 1,2 млн вихідців із України.

Зараз ви читаєте новину «Канада розчарована українськими виборами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі