середа, 21 червня 2017 13:10

Як Захід може вирішити проблему на Донбасі

Як Захід може вирішити проблему на Донбасі
У Заходу поки немає політичної волі тиснути на Путіна. Фото zn.ua

Росія вже адаптувалася до західних санкцій і навчилася їх обходити.

"Нинішні санкції демонструють швидше єдність Заходу в оцінці дій Росії, ніж реальну боротьбу з путінським режимом. Санкції доставляють сильні незручності, але вони досить м'які, їх легко обійти, і вони не завдають сильної шкоди російській економіці", – сказав Айдер Муждабаєв, російський журналіст, повідомляє "Апостроф".

У Заходу поки що немає політичної волі по-справжньому "вдарити" по Росії, що швидко б вирішило питання з російською агресією проти України.

"Проти Росії ще ніхто не вводив справжніх санкцій. У Заходу немає політичної волі, щоб в протистоянні з Путіним йти до кінця. На даному етапі Путін перебуває в стані абсолютної операційної недовіри – всі розуміють, що з ним не можна всерйоз про щось домовитися, але при цьому чинити серйозний тиск, щоб звалити його владу, Захід ще не наважився. Як тільки це рішення буде прийнято, події по Криму і Донбасу будуть розвиватися зовсім інакше".

Росія не боїться санкцій, які не діють, а тільки декларують проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не домовився і санкції продовжили.

"Якщо говорити про окупований Крим, складно уявити дію санкцій, якщо там працюють магазини мереж "Ашан", "Метро", українська компанія FreshLine (мережа сендвіч-барів). Якщо українські інтернет-провайдери під іншими іменами продовжують працювати на окупованій території всупереч санкціям. Таких прикладів можна навести масу. Ці санкції, насправді, більше картинка, ніж реальна дія."

Він пояснив, що не тільки Європа залежить від російських енергоносіїв, а й Путін пристойно підв'язаний до неї.

"Російська сировина, яку купує Західна Європа, годує Путіна з його каральною системою і армією. Всі ракети, якими б'ють по Сирії, і ті снаряди і кулі, які летять в бік України, екіпірування "зелених чоловічків" - це все куплено на гроші платників податків Західної Європи, якими вона розплачується за газ. Як тільки цього не буде - ми будемо мати справу з абсолютно іншою Росією, у якій значно зменшиться бажання диктувати свої умови, тим більше Україні", - додав Муждабаєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США запровадила нові санкції проти Росії.

Європейський Союз затвердив рішення продовжити санкції для незаконно анексованого Росією Криму і Севастополя ще на рік. Заборони запроваджені ЄС 14 червня 2014 року на імпорт продукції, виробленої у Криму чи Севастополі, на інвестиції у Крим чи Севастополь, туристичні послуги.

Зараз ви читаєте новину «Як Захід може вирішити проблему на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі