пʼятниця, 23 липня 2021 09:01

Кабмін пояснив, чому Україну не влаштовує угода між США та Німеччиною

Кабмін пояснив, чому Україну не влаштовує угода між США та Німеччиною
В угоді також йдеться про створення фонду зеленої трансформації. Фото: Reuters

Україну не влаштовує угода між США та Німеччиною щодо "Північного потоку-2".

Жодних гарантій або ініціатив від домовленості між Вашингтоном та Берліном Україна не отримала, заявила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі "Україна 24".

"У заяві говориться, що Німеччина підтримуватиме ініціативу "Тримор'я", до якої Україна і так намагається приєднатися, яка і так існує. Тому мені не зрозуміла ця підтримка. Анонсується додаткова фінансова допомога і створення фонду зеленої трансформації, щодо якого ми вже пів року ведемо перемовини. Жодних нових ініціатив ця заява не передбачає, натомість жодних перспектив та безпекових гарантів, зокрема щодо членства в НАТО, ми не отримали", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС готовий підтримати продовження транзиту газу через Україну

США й Німеччина уклали нову угоду щодо "Північного потоку-2", за якою Німеччина бере на себе зобов'язання ініціювати санкції проти Росії в разі нової агресії проти України.

Адміністрація президента США закликала Україну не критикувати їхню угоду з Німеччиною щодо "Північного потоку-2". Публічні виступи на цю тему можуть зіпсувати відносини Вашингтона й Києва.

"Північний потік-2" проходить із Росії в Німеччину через Балтійське море. Має довжину 1234 км. У грудні 2019 року будівельні роботи зупинили через запровадження санкцій США, але знову відновили наприкінці 2020-го.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін пояснив, чому Україну не влаштовує угода між США та Німеччиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі