пʼятниця, 14 січня 2011 12:32

Кабмін опублікував розпорядження Тимошенко про конвертацію 200 млн євро

Кабмін опублікував розпорядження Тимошенко про конвертацію 200 млн євро

Кабінет міністрів України відкрив загальний доступ до розпорядження уряду на чолі з Юлією Тимошенко, прямо вказує на конвертацію коштів, отриманих за Кіотським протоколом, повідомили в прес-службі уряду.

"Кабмін на своєму останньому засіданні зняв обмеження з використання розпорядження уряду від 9 вересня 2009 року № 1049-р "Про поповнення Єдиного казначейського рахунку ", - повідомили у відомстві, коментуючи заяву Тимошенко про те, що списання коштів, отриманих в рамках Кіотського протоколу, не проводилося.

"У пункті першому цього розпорядження говориться: "З метою поповнення ЄКР терміново здійснити конвертацію 200 мільйонів євро, що надійшли від продажу частини встановлених квот на викиди парникових газів відповідно до Кіотського протоколу в національній валюті через НБУ за офіційним курсом ", - процитували в прес-службі .

Другим пунктом розпорядження Держказначейство було зобов'язано забезпечити проведення операції, передбаченої першим.

Як повідомила в четвер прес-служба партії "Батьківщина", її лідер зустрілася з представниками провідних японських ЗМІ - інформагентством "Кіодо Цусін", газетами "Ніккей" і "Іоміурі Шимбун", телеканалом NHK.

На питання про долю "кіотських грошей" екс-прем'єр відповіла, що "гроші, отримані від співпраці з Японією в рамках Кіотського протоколу, ніколи не списувалися зі спеціального рахунку Міністерства екології", і це "підтверджено висновком аудиту КРУ, проведеним новою владою в березні 2010 року, і висновками аудиту компанії ВDO, що проводилися японськими компаніями спільно з Агентством екологічних інвестицій ".

Тимошенко звинувачуютьу нецільовому використанні грошей по кіотському протоколу. Натомість у опублікованому документі міститься інформація лише про конвертацію євровалюти у гривню через Нацбанк.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Кабмін опублікував розпорядження Тимошенко про конвертацію 200 млн євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі