пʼятниця, 03 серпня 2012 23:16

Відомого українського журналіста не пустили в Росію

Відомого українського журналіста не пустили в Росію
Сергій Шевченко є автором низки книг про трагедію Сандармоху і Соловецькі табори, а також численних статей в періодиці. Фото: solovki.ca

Учаснику української делегації до Карелії, відомому журналісту і публіцисту Сергію Шевченку не дозволили в'їзд на територію Російської Федерації.

Кілька днів тому в традиційну прощу до місця загибелі видатних представників національної інтелігенції у Карелії вирушили 28 осіб.

У Карелії делегати планують відвідати урочище Сандармох Медвежогорського району, в якому 75 років тому у листопаді 1937-го за чотири дні таємно ростріляли 1111 в'язнів соловецького етапу.

Серед замордованих - цвіт українського відродження початку 20 ст. - письменники Валер'ян Підмогильний, Микола Зеров,Григорій Епік, Микола Куліш, режисер Лесь Курбас, історик Сергій Грушевський (брат президента УНР Михайла Грушевського), урядовці УНР, громадські й церковні діячі, вчені, військові.

На яких підставах відмовили у в'їзді Сергію Шевченку, на разі не відомо. На всі питання прикордонники відказували, що не зобов'язані нічого пояснювати. До цього жодних проблем з перетином кордону журналіст не мав: він сім разів відвідував Карелію, зокрема й Соловки.

Сергій Шевченко є автором низки книг про трагедію Сандармоху і Соловецькі табори, а також численних статей в періодиці.

Зараз ви читаєте новину «Відомого українського журналіста не пустили в Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі