пʼятниця, 17 травня 2019 15:56

Видання The Hill визнало, що до Байденів претензій немає

Видання The Hill визнало, що до Байденів претензій немає
Американське видання The Hill опублікувало повідомлення, де зазначено, що Юрій Луценко поставив крапку в питаннях правопорушень Джо Байдена і його сина в Україні

Американське видання The Hill, близьке до Республіканської партії США, опублікувало повідомлення з посиланням на інтерв'ю генерального прокурора України Юрія Луценка. "Генеральний прокурор України Юрій Луценко поставив крапку у питаннях правопорушень Джо Байдена і його сина в Україні, незважаючи на претензії з боку адвоката президента Дональда Трампа - Руді Джуліані", - пише видання. Тим самим, республіканці визнали, що будучи віце-президентом США Байден-старший підтримував антикорупційну політику в Україні в 2016 році, яка, зокрема, включала заклик до відставки колишнього Генпрокурора країни Віктора Шокіна, пише видання, посилаючись на інтерв'ю Луценко виданню Bloomberg.

"Питання стосується дипломатичних дій Байдена, в той час як його син, Хантер Байден, знаходився в раді директорів Burisma Group - найбільшої приватної газодобувної компанії України", - заявив Луценко.

У свою чергу Луценко заявив, що ні Хантер Байден, ні Burisma в теперішньому часі не є об'єктом розслідування. "Я не хочу, щоб Україна знову стала суб'єктом президентських виборів в США. Хантер Байден не порушував ніяких українських законів - принаймні, на даний момент ми не бачимо ніяких порушень", - зазначив Генпрокурор України.

Раніше особистий адвокат президента США Руді Джуліані заявляв, що у Джо Байдена був конфлікт інтересів, коли він спілкувався з українськими чиновниками щодо боротьби з корупцією. У березні 2016 року Байден нібито поставив ультиматум: Україна не отримає мільярд доларів США у вигляді гарантій за кредитами, якщо не впорається з корупцією і не звільнить генерального прокурора Віктора Шокіна.

Луценко зізнався Bloomberg, що зустрічався з Джуліані в січні цього року. "Усі справи проти Burisma були закриті. Я не бачу правопорушень серед іноземців, які працювали на Burisma в Україні", - сказав Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Видання The Hill визнало, що до Байденів претензій немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі