пʼятниця, 21 серпня 2015 02:44

З партії французьких націоналістів виключили її засновника Жан-Марі Ле Пена

З партії французьких націоналістів виключили її засновника Жан-Марі Ле Пена
Жан-Марі Ле Пен. Фото: polytika.ru

Засновник французького ультраправого "Національного фронту" Жан-Марі Ле Пен виключений з партії. Про це повідомляє Російська служба BBC.

Таке рішення ухвалив сьогодні виконавче бюро партії.

Сам Ле Пен стверджує, що його виключення з партії означатиме крах Національного фронту і неминучу поразку партії на президентських виборах у 2017 році.

Відзначається, що нинішній лідер партії Марін Ле Пен, дочка політика, не була присутня на засіданні виконавчого бюро.

"У травні членство Ле Пена в партії було припинено після того, як він повторив неодноразово висловлена ним думка, що Голокост був незначною "історичної деталлю". Висловлювання Ле Пена спровокувало скандал всередині партії", - йдеться в повідомленні.

Дочка політика назвала висловлювання батька політичним самогубством. На тлі загострення конфлікту з дочкою 86-річний Ле Пен заявив, що йому соромно за дочку, і він сподівається на її якнайшвидше заміжжя, щоб вона змінила прізвище.

Нагадаємо, що раніше французьке видання Le Monde писало з посиланням на листування двох чиновників з Кремля, опубліковане хакерами групи Anonymous International, що партія Національний фронт на чолі з Марін Ле Пен отримувала гроші від РФ за проросійські заяви. Зокрема, Кремль винагородив її за виправдання анексії Криму.

Зараз ви читаєте новину «З партії французьких націоналістів виключили її засновника Жан-Марі Ле Пена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі