понеділок, 01 жовтня 2012 19:29

Із копняка тернопільському "регіоналу" почався всеукраїнський конкурс агіток
6

Фото: робота з конкурсу "Жодного голосу владі"

З 10 вересня триває кампанія "Жодного голосу владі". Її переможець - автор найкращої агітаційної картинки проти влади - отримає планшет Samsung Galaxy.

- Привід для акції дав випадок на Тернопіллі, - розповідає її 25-річний співініціатор Іван Кішка. - 26 серпня на народне віче до козацької могили в Зборові прийшов голова обласної фракції Партії регіонів Павло Федик. Його ніхто не запрошував, слухати не хотіли, а він ще й рвався до трибуни, хоч усі кричали "Ганьба". Мусили проганяти стусанами.

В той день у Зборові відбувалася приурочена до Дня незалежності зустріч із кандидатом від УДАРу Володимиром Петровським.

- Серед гостей - генсек світового конгресу українців Стефан Романів, а тут "регіонал" прийшов, - додає Іван Кішка. - Хтось зняв відео, як його копняком проганяє учасник віче.

Цим учасником виявився 33-річний Андрій Левус, координатор об'єднання "Оновлення країни". Свою дію журналістам він пояснив так:

- Довелося в єдиний доступний для нього спосіб показати йому напрямок руху та задати необхідного імпульсу.

Старший чоловік-перехожий дивиться, що студенти копають регіонала: "Можна я?" "Та будь ласка".

- З цього ми почали робити акцію "Дай копняка регіоналам", - продовжує Іван Кішка. - Хто засвідчить найкращий зазнятий копняк регіоналу - того думали нагородити. Але, поспілкувавшись із юристами, зрозуміли, що це заклик до насильства, що тягне кримінальну відповідальність. Тому вирішили зробити конкурс агітпродукції на цю тему. Винесли ми це з Андрієм Левусом на розгляд наших громадських об'єднань - "Оновлення країни" і Молодіжного націоналістичного конгресу. Зійшлись на назві "Жодного голосу владі!". Для заохочення робили ще перформенси - в Одесі на віче били опудало, ще десь людину вдягали в символіку Партії регіонів і ганяли її, а ми в Києві одягали манекени, і біля університету Шевченка перехожі давали їм копняки. Старший чоловік проходив. Дивиться - студенти копають "регіонала", каже "Можна я?" Та будь ласка. Поки є бажаючі давати владі копняки, такі акції будуть успішними.

Після подібних акцій у Луганську і Запоріжжі організатори створили сторінку кампанії в мережі Facebook і оголосили конкурс. "Переможець, який буде визначений народним голосуванням, отримає планшет Samsung Galaxy Tab 2, а його робота буде розміщена на наліпках, білбордах та сітілайтах по всій Україні", - обіцяють організатори в умовах.

- То планшет Левуса, майже новий. Ним він не користується, - розповідає його приятель Іван Кішка.

Після того, як ролик із відеоcховища YouTube потрапив на сайти новин, Пало Федик написав керівнику "Оновлення країни" Володимиру Огризку гнівного "відчиненого листа". Самого ж кривдника депутат неодноразово запрошував з'ясувати стосунки в центрі Тернополя. Зокрема він робив це у коментарях до новин про себе в інтернеті.

У відповідь Андрій Левус опублікував звернення до лікарів міської психлікарні, яке закінчується словами: "Прошу надати необхідну медичну допомогу громадянину Федику... Можливо, вам вдасться врятувати для Партії регіонів її непересічного діяча".

 

Зараз ви читаєте новину «Із копняка тернопільському "регіоналу" почався всеукраїнський конкурс агіток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

73

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі