середа, 13 грудня 2017 14:56

"Історію не змінимо, а рухатися вперед треба" - Україна і Польща підтверджують стратегічне партнерство

"Історію не змінимо, а рухатися вперед треба" - Україна і Польща підтверджують стратегічне партнерство
Україна і Польща підтверджують стратегічне партнерство - президенти Петро Порошенко і Анджей Дуда. Фото: @poroshenko

Історія не вплине на стратегічні стосунки України і Польщі. Про це заявив президент України Петро Порошенко на брифінгу з польським колегою Анджеєм Дудою.

"Не залишилася поза увагою розмова про історичну політику. Дійшли спільної думки, що історія не повинна впливати на стратегічний характер україно-польських відносин. Потрібно пам'ятати героїв минулого, вшановувати пам'ять невинних жертв. Але твердо рухатися вперед, бо історію вже не змінимо", - сказав Порошенко.

"Щоб ніколи і ніхто не міг вселити в серця ні українців, ні поляків ні ненависті, ні ворожнечі", - додав президент.

Найближчим часом двостороння історична комісія "підвищить рівень" роботи, повідомив Порошенко. Вона працюватиме на рівні урядів.

"Дамо зелене світло для продовження процесу наукового вивчення, ексгумації, збереження пам'ятників, недопущення вандалізму", - заявив президент.

Порошенко назвав історичних героїв, "які об'єднують".

"Маршал Юзеф Пілсудський, війська якого разом із військами Української Народної Республіки одержували гучні перемоги над російсько-більшовицькою навалою в 20-х роках минулого століття", - зауважив він.

"Завжди можу розраховувати на підтримку дружньої нам Польщі в питаннях оборони і безпеки", - сказав глава держави та нагадав про роботу литовсько-польської-української бригади у військових навчаннях.

"Маємо справді кілька складних питань, але вірю - нам вдасться добре їх вирішити у дусі добросусідства між нашими країнами, суспільствами", - заявив Дуда.

"Закликаю політиків бути поміркованими у своїх виступах", - додав президент Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туск: Немає безпечної Польщі, якщо вона конфліктує з Україною

Президент Польщі Анджей Дуда 11 грудня призначив новий уряд. Новий кабмін очолив Матеуш Моравецький, він же залишився керівником міністерства розвитку і фінансів.

Зараз ви читаєте новину «"Історію не змінимо, а рухатися вперед треба" - Україна і Польща підтверджують стратегічне партнерство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі