четвер, 05 липня 2012 06:57

Іранське телебачення звинуватило Бі-бі-сі у зломі свого сайту

Іранське телебачення звинуватило Бі-бі-сі у зломі свого сайту
pr-media-blog.co.uk

Державне телебачення Ірану звинуватило Бі-бі-сі (British Broadcasting Corporation, BBC) у зломі свого сайту. Іранська сторона стверджує, що злом був необхідний для зміни даних соціологічного опитування, за яким більшість іранців підтримувало припинення ядерної програми в обмін на скасування санкцій щодо нафтового та фінансового секторів економіки Ірану, передає Associated Press.

За даними Бі-бі-сі, яка мовить на фарсі, 63% опитаних іранців підтримують припинення ядерної програми. Пізніше державне телебачення Ірану повідомило, що насправді число прихильників припинення ядерних досліджень становить 24%, в той час як інші іранці підтримують відповідні удари по західним державам у разі потреби.

Коментарів від Бі-бі-сі поки не надходило.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон підготовив план війни з Іраном

Нагадаємо, що світова спільнота підозрює Тегеран в розробці ядерної зброї під прикриттям мирних атомних досліджень. Іран відкидає всі звинувачення і наполягає на виключно цивільному характері своєї ядерної програми. Західні держави з початку 2012 р. ввели цілий ряд санкцій щодо нафтового та фінансового секторів економіки Ірану. Зокрема, Європейський Союз з 1 липня цього року ввів ембарго на покупку іранської нафти.

Зараз ви читаєте новину «Іранське телебачення звинуватило Бі-бі-сі у зломі свого сайту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі