четвер, 20 вересня 2012 14:11

Спецтема: Боротьба за "мову"

Інтелігенція розчарована обіцянками Януковича щодо "мовного" закону - збирає всеукраїнський форум

Інтелігенція розчарована обіцянками Януковича щодо "мовного" закону - збирає всеукраїнський форум
Фото: meest-online.com

Українська інтелігенція збирається провести всеукраїнський форум "Захистимо мову - збережемо Україну", аби вирішити, що далі робити з мовним законом.

Про це на прес-конференції у Києві розповів народний депутат член "Просвіти" Павло Мовчан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зараз русифікація потужніша, ніж за часів Валуєва - філософ

Він розповів, що ініціаторам було відмовлено проводити захід майже в усіх залах Києва, починаючи від Українського дому і закінчуючи Будинком вчителя. Тому збори буде проведенно в будівлі спілки письменників України 25 вересня. Це, за словами Мовчана, буде першим етапом  боротьби за мову, а далі подібні заходи будуть системними.

"Ми перші забили набат, бо зрозуміли, чим загрожує нашій державі мовний закон", - підкреслив Мовчан.

Він також розповів, що на зустрічі з президентом Віктором Януковичем у Форосі, де обговорювався мовний закон, українська інтелігенція отримала порожні обіцянки. Саме тому, зараз інтелігенція планує зустрітися разом і обговорити це питання між собою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Противники "мовного" закону святкують перемогу — Київрада не розглядала це питання

"Головна мета форуму - це вирішити, що ми можемо зробити після тих обіцянок, які дав нам Янукович у Форосі. Він тоді розповідав, що буде розроблено новий закон щодо функціонування зокрема української мови, і його підтримає більшість і опозиція. Ми вийшли тоді з тої зустрічі з переконанням, що мовний закон буде заветовано. Великою несподіванкою було для нас дізнатися, що закон вже було завізовано на той час, коли ми ще були у Криму", - поскаржився Мовчан.

Він також переконаний, що ініціативна група, яка розробляє альтернативний законопроект не має реальної дії.

Зараз ви читаєте новину «Інтелігенція розчарована обіцянками Януковича щодо "мовного" закону - збирає всеукраїнський форум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

78

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі