середа, 20 жовтня 2021 10:07

"Інформаційне кілерство" - Офіс президента обвинуватили в тиску на "UA: Перший"

"Інформаційне кілерство" - Офіс президента обвинуватили в тиску на "UA: Перший"
Обслуговуючий персонал Єрмака звинуватив токшоу в недотриманні журналістських стандартів. Фото: facebook.com/Мирослава Барчук

Ведуча суспільно-політичного токшоу "Зворотний відлік" на "UA: Перший" Мирослава Барчук заявила про тиск з боку персоналу керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

ОП жорстко контролює присутність на ефірах народних депутатів від фракції "Слуга народу", написала журналістка 19 жовтня у Facebook. Кандидати на ефіри узгоджуються з контактною особою в ОП.

"Я б не зважала на це інформаційне кілерство від анонімних телеграм каналів і колишніх журналістів, якби вони не були симптомом набагато серйознішої проблеми. У мене дедалі більше питань щодо суб'єктності нардепів, їхньої особистої позиції і гідності та й врешті принципу парламентаризму. ОП висуває нашій редакції умови і ультиматуми щодо присутності "слуг" на ефірах", - написала Барчук.

11 жовтня надійшов "ультиматум", щоб у програмі на тему енергетичної безпеки "були присутні або двоє "слуг", або жодного".

"Ми вирішили ультиматумів не приймати і запросили депутатку Верховної Ради Людмилу Буймістер, яка вже не підкорялася вказівкам ОП. В останній понеділок з'явився ультиматум, що "слуги" прийдуть на ефір лише за умови, якщо редакція відмовить раніше запрошеному позафракційному депутату Ради Гео Леросу. Звичайно, ми сприйняли це як тиск і відмовились виконувати ультиматум. Представники монобільшості не прийшли. Сьогодні зранку отримали від людей Єрмака обвинувачення, що у нас на ефірі не було представників монобільшості і що це "недотримання журналістських стандартів", – сказала ведуча, назвавши такі дії "загрозою для свободи слова і незалежної журналістики загалом".

Співведучий Барчук журналіст і публіцист Павло Казарін назвав ім'я "колишнього журналіста, який тепер захищає владу від медіа".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помічник президента Єрмак має бізнес з росіянином

7 вересня представникам ЗМІ після 1,5 року карантинних обмежень надали частковий доступ до кулуарів другого поверху парламенту. Однак частину поверху, де зазвичай виходять з зали депутати "Слуги народу", обмежили для журналістів. У жовтні колишній спікер Дмитро Разумков підписав розпорядження про збільшення кількості представників ЗМІ, які можуть працювати на другому і третьому поверхах парламенту.

Зараз ви читаєте новину «"Інформаційне кілерство" - Офіс президента обвинуватили в тиску на "UA: Перший"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі