вівторок, 23 лютого 2010 10:43

Інавгурація Януковича може перетворитися на помазання намісника Малоросії - Заєць

Інавгурація Януковича може перетворитися на помазання намісника Малоросії - Заєць

Українська народна партія закликає новообраного президента Віктора Януковича відмовитися від ухвалення благословення патріарха Московського і всього Русі Кирила в день інавгурації.

Про це говориться у повідомленні прес-служби партії.

На думку депутата Верховної Ради, першого заступника голови УНП Івана Зайця, Янукович повинен відмовитися від участі в молебні, який Кирило планує провести в Києво-Печерській лаврі 25 лютого.

"Якщо Янукович погодиться на благословення керівника іноземної церкви, він не матиме морального права присягати на Пересопницькому Євангелії, адже тоді інавгурація нового президента України перетвориться на помазання намісника Малоросії", - відзначив Заєць.

Він вважає, що українського президента повинні благословляти предстоятелі українських церков.

Заєць нагадав, що ще з козацьких часів керівників української держави благословляли не російські патріархи, а київські митрополити.

Нагадаємо, що громадська організація УНА-УНСО вважає ганебним можливе благословення патріархом Московським Кирилом Януковича на президентство.

В Українській православній церкві Київського патріархату вважають некоректним запрошення патріарха Кирила на інавгурацію Януковича.

Партія "За Україну!" закликала Януковича отримати благословення предстоятелів всіх українських церков в день інавгурації.

Цензор
Зараз ви читаєте новину «Інавгурація Януковича може перетворитися на помазання намісника Малоросії - Заєць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі