Ексклюзиви
четвер, 10 лютого 2011 17:07

Гузар очікує на об'єднання в єдину Київську Церкву

Гузар очікує на об'єднання в єдину Київську Церкву

Після свого зречення, глава Української греко-католицької церкви Любомир Гузар хотів би більше зустрічатись з людьми, особливо молоддю, і вже запланував зустрічі зі студентами Києво-Могилянської Академії.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, Гузар, зокрема, зазначив: "Якщо й писатиму спогади, то не витрачатиму на це багато часу. Може, десь вечорами за файкою щось надиктовуватиму. Я тепер емерит, тож маю більше часу. Я продовжуватиму говорити до всіх, хто бажає мене слухати".

Кардинал також пояснив, чому прийняття його відставки Папою Бенедиктом XVI відбувалося так довго: "Святійший Отець хотів, щоб це відбулось нормально та спокійно. Щоб люди не думали, що це якийсь кінець світу".

Найбільшим своїм досягненням священик вважає зміцнення синодальної структури УГКЦ. Цим він продовжив справу своїх попередників — Андрея Шептицького, Йосипа Сліпого та Мирослава-Івана Любачівського.

Також колишній глава УГКЦ сподівається на майбутнє возз'єднання з трьома православними церквами України.

"Ми доти не будемо вповні собою, доки не з'єднаємось з нашими православними братами, відновивши єдину Київську Церкву. Зараз УПЦ, УПЦ КП, УАПЦ та УГКЦ називають різними церквами, але ми гілки одного дерева і мусимо прагнути єдності. Коли ми її досконало прагнутимемо, це станеться. Не кажу, що це буде завтра чи через десять років, але колись це має трапитись. Хоча це значно ширше питання, питання взагалі Вселенської Церкви. Але я тут концентруюсь саме на українській складовій цього болючого роз'єднання", - резюмував Гузар.

Нагадаємо, сьогодні Любомир Гузар повідомив про те, що цього дня Папа Венедикт XVI прийняв його зречення з уряду Верховного Архиєпископа Української греко-католицької церкви. Відповідне прохання до Венедикта глава УГКЦ подав, коли йому ще виповнилося 75 років.

Зараз ви читаєте новину «Гузар очікує на об'єднання в єдину Київську Церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути