вівторок, 26 квітня 2022 15:40

Ґуттеріш у Москві: Росія розв'язала війну проти України, винні мають бути покарані

Ґуттеріш у Москві: Росія розв'язала війну проти України, винні мають бути покарані
Гуттеріш також розповів про контактну групу для вирішення питання про гуманітарні коридори. Фото: Getty Images

Генсекретар ООН Антоніу Ґуттеріш заявив, що воєнні злочини Росії мають незалежно розслідуватися, а всі винні мають бути покарані.

Про це він розповів під час пресконференції після переговорів із міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, передає Gazeta.ua.

Також Ґуттеріш сказав, що в Росії інакше сприймають війну в Україні, ніж у всьому світі. Він додав, що війна, яку розв'язала РФ, порушує статут ООН.

"Згідно з позицією РФ - це "спеціальна воєнна операція з оголошеною метою. Згідно з резолюцією ООН, ухваленою генеральною асамблеєю, вторгнення Росії в Україну - це порушення територіальної цілісності країни й суперечить уставу ООН", - сказав генсекретар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москва відчуває поразку в Україні - Кулеба

Обговорили в Москві й гуманітарні коридори. Ґуттеріш запропонував створити контактну групу з гуманітарних питання, яка б об'єднала ООН-Україну-Росію для пошуку безпечних і з припиненням вогню коридорів.

Лавров заявив, що настав "момент істини" в міжнародних відносинах. Нібито зараз вирішують, "чи буде людство жити на основі статуту ООН".

Також він додав, що "переговори щодо України навряд чи будуть результативними, якщо Київ продовжать накачувати зброєю".

Після переговорів у Москві, генсек ООН має приїхати до Києва. Прибути він має 28 квітня і зустрітися з президентом Володимиром Зеленським.

Зараз ви читаєте новину «Ґуттеріш у Москві: Росія розв'язала війну проти України, винні мають бути покарані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі