вівторок, 31 серпня 2010 18:06

Губернатори - "регіонали" продовжують тікати в Раду - ЗМІ(Оновлено)

Губернатори - "регіонали" продовжують тікати в Раду - ЗМІ(Оновлено)

Вісім з десяти депутатів-сумісників вже написали заяви про складення своїх депутатських повноважень.

Про це заявив глава парламентського комітету з питань регламенту, "регіонал" Володимир Макеєнко, повідомляє "Дело".

"Всі депутати, в тому числі губернатор Львівщини Василь Горбаль, глава Держмитниці Ігор Калетник, керівник "Укрспецекспорту" Дмитро Саламатін і губернатор Кіровоградської області Сергій Ларін, всі віддали свої заяви", - сказав він.

Водночас, за його словами до цього часу не написали заяву "литвинівець"Микола Шершун, який, як відомо, очолює Держкомлісгосп та губернатор Вінницької області Микола Джига (Партія регіонів).

За словами депутата, він продовжує вести переговори і сподівається, що Джига та Литвин відмовляться від мандатів

Разом з тим, джерело видання зазначило, що Джига не має наміру розлучатися з депутатським мандатом, оскільки йому не подобається робота в регіоні і він збирається повернутися до Верховної Ради.

Водночас, інше джерело в Блоці Литвина стверджує, що литвинівці і регіонали зацікавлені в тому, щоб Шершун склав свої депутатські повноваження, тому що "наступною у парламент повинна зайти людина Василя Хмельницького".

Між тим, голова Держкомлісгоспу Микола Шершун заявляє, що вже давно написав заяву про складання депутатських повноважень.

Про це він заявив Gazeta.ua коментуючи заяву голови регламентного комітету Володимира Макеєнка стосовно депутатів сумісників.

"Я написав заяву про складання повноважень. Як вирішить Верховна Рада, так і буде. Я не тримаюся не там, не там...Буде рішення, піду туди, куди мені скажуть", - запевнив "головний лісничий країни".

"Я працюю тут і не думаю йти, бо роботи багато, треба на шматок хліба зароблять", - резюмував парламентар.

Нагадаємо, що згідно з Конституцією заборонено суміщати депутатство з будь-якою іншою діяльністю. Основний закон дає 20 днів на те, щоб депутат, призначений у виконавчу владу, склав свої повноваження.

Нагадаємо також, що "регіонал" Ярослав Сухий відмовився від посади губернатора Тернопільщини та повернувся до парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Губернатори - "регіонали" продовжують тікати в Раду - ЗМІ(Оновлено)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі