пʼятниця, 29 січня 2010 18:17

Грузинські "спостерігачі" досі в Україні

Грузинські "спостерігачі" досі в Україні

Частина громадян Грузії, які прибули під виглядом міжнародних спостерігачів на перший тур виборів президента, продовжують знаходитися в Україні, стверджує заступник генерального прокурора України Тетяна Корнякова.

На прес-конференції в п"ятницю Корнякова повідомила, що "до України з 14 по 17 січня приїхали 1800 громадян Грузії. 286 з них у віці від 20 до 40 років... вони і зараз знаходяться на території України".

Вона також додала, що в Донецьку область в той же період прибули ще 310 громадян Грузії.

"За оперативними даними, більшість з них отримали паспорти громадян Грузії в кінці грудня 2009 року", - підкреслила вона.

У цьому контексті вона відзначила, що органи прокуратури доручили СБУ з"ясувати обставини отримання громадянства цих людей.

Корнякова також розповіла, що анкети більшості з них були заповнені однією людиною, у зв"язку з чим, ці анкети були направлені в прокуратуру для вивчення.

Крім того, за її словами, при перетині кордону ці громадяни не могли сформулювати мету прибуття до України.

У цьому контексті Корнякова підкреслила, що в прикордонну службу Генпрокуратура надіслала листа з проханням підсилити контроль за перетином кордону.

"3 тисячі анкет направлено до СБУ, щоб вони з"ясували мету перебування цих громадян та їхнє походження", - сказала вона.

При цьому заступник генпрокурора звернула увагу на те, що Україна лояльно ставиться до іноземців, однак "і громадяни інших країн повинні шанобливо ставитись до правил перетину кордону і перебування в Україні".

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Грузинські "спостерігачі" досі в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі