середа, 22 травня 2019 11:23

Гройсман сьогодні понесе заяву в Раду

Гройсман сьогодні понесе заяву в Раду
Володимир Гройсман іде у відставку. Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сьогодні надішле заяву про відставку до парламенту. Про це він заявив на засіданні уряду.

"Цього понеділка я прийняв рішення про те, що подам у відставку. Сьогодні, у середу, подам свою заяву до Верховної Ради", - заявив він.

"Ці 3 роки роботи - надзвичайно непростий період для нашої держави. Був непростим для кожного українського громадянина, для мене. Доводилося вирішувати складні проблеми, можливо, навіть безпрецедентні", - продовжив він.

Гройсман назвав "головне завдання, з яким впоралися".

"Ми змінили тренд - від руйнації до закладення основ зростання національно економіки. Маємо макрофінансову стабільність. Економікає має зростати більше. І це можливо. Валютні резерви - 20 мільярдів доларів. Удвічі збільшили середню зарплату", - заявив прем'єр.

Гройсман згадав про президента Володимира Зеленського.

"Тоді, коли виступав президент у парламенті та звернувся до уряду, щоб подав у відставку, напевно, засвідчив: він і його команда, напевно, мають свій план. На те, щоб у майбутньому реагувати на ті виклики, які нікуди не поділися. Маємо серйозний державний борг, який знизили до 60% ВВП. Маємо загрози і в безпековому секторі та у відновленні територіальної цілісності, енергетична безпека", - сказав чинний глава уряду.

"Я був завжди готовий брати на себе відповідальність", - додав Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ спростував інформацію про припинення роботи місії в Україні

14 квітня минуло 3 роки, як працює уряд під керівництвом Володимира Гройсмана.

2016-го Верховна Рада призначила його прем'єр-міністром. До уряду ввійшли 6 віце-прем'єрів і 16 міністрів. Керівника Міністерства охорони здоров'я тоді не призначили. Із липня 2016-го його обов'язки виконує ­Уляна Супрун.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман сьогодні понесе заяву в Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі