понеділок, 03 січня 2011 14:35

Гримчак вимагає замінити слідчого, який веде справу Луценка

Гримчак вимагає замінити слідчого, який веде справу Луценка

Депутат Юрій Гримчак просить про відвід слідчого Войченка, який веде кримінальну справу щодо екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

З відповідною заявою Гримчак звернувся до Генпрокурора Віктора Пшонки, повідомляє прес-служба Народної самооборони.

Гримчак мотивує своє звернення упередженістю Войченка.

Так, за словами депутата, він 30 грудня 2010 року звернувся до слідчого із проханням надати побачення з заарештованим Юрієм Луценком, що наразі утримується в місцях попереднього ув'язнення.

"Слідчий Войченко С.В. відразу не зміг надати дозвіл на таке побачення на тій підставі, що йому необхідно отримати на такий дозвіл вказівку свого керівництва", - зазначає Гримчак.

У відповідності до частини 1 статті 114 Кримінально-процесуального кодексу України "Повноваження слідчого" слідчий при провадження досудового слідства є особою незалежною та має приймати всі рішення самостійно.

"Вказана вище обставина свідчить про залежність слідчого Войченка С.В. при проведенні досудового слідства у кримінальній справі № 49-3028 та його упередженість", - наголошує депутат.

Гримчак також зазначає, що після арешту Луценка Ю.В. 27 грудня 2010 року слідчий Войченко С.В. не виконав жодної слідчої дії, у тому числі не надавав обвинуваченому для ознайомлення матеріалів досудового слідства.

"Тим самим слідчий Войченко в порушення приписів статті 53 Кримінально-процесуального кодексу України, не забезпечує Луценку Ю.В. реалізацію його прав, установлених Конституцією і Кримінально-процесуальним кодексом України", - зазначив Гримчак.

Як відомо, Юрія Луценка у неділю 26 грудня затримали поблизу його дому працівники прокуратури та 11 бійців "Альфа" СБУ.

Як заявив пізніше сам Луценко, його затримали у справі про отруєння екс-президента Віктора Ющенка.

27 грудня рішенням Печерського райсуду екс-міністра внутрішніх справ заарештовано на два місяці.

Зараз ви читаєте новину «Гримчак вимагає замінити слідчого, який веде справу Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі