понеділок, 01 березня 2010 09:24

Гриценко розкритикував новоутворені комітети Януковича

Гриценко розкритикував новоутворені комітети Януковича
Підготовкою указів президента Віктора Януковича про створення Комітету з економічних реформ і Національного антикорупційного комітету його команда показала, що їй доведеться освоювати ази роботи на відповідальних державних посадах, вчитися працювати ефективно.

Таку думку висловив народний депутат від НУНС Анатолій Гриценко у своєму блозі.

"Обидва укази є схожими за форматом і змістом, фактично вони написані під копірку. Обидва не містять норм прямої дії по суті, не вирішують вони і організаційних питань, а лише їх окреслюють", - переконаний парламентарій.

На його думку, згадані комітети насправді не створені, а лише заявлені в указах.

"Не розроблені і не введені в дію положення про діяльність комітетів - лише визначений час на їх підготовку.

Не затверджений персональний склад комітетів: ця робота також попереду. Відсутній план-графік роботи комітетів, терміни розробки конкретних документів", - відзначив Гриценко.

"Після цих двох указів розроблятимуть ще два (а може, і чотири) - для введення в дію положень і затвердження персонального складу комітетів. Потім визначатимуть дати засідань, складатимуть плани роботи. Підганятимуть їх під графік роботи президента, оскільки Янукович вирішив сам головувати в обох Комітетах. На це підуть дні, тижні, місяці бюрократичної тяганини", - припускає депутат.

"Якщо ж президент вирішив створити який-небудь комітет, то треба не імітувати створення, а створювати! Що це означає? Технологічність, націлена на результат! А саме - одним Указом (1) створити комітет; (2) затвердити положення про його діяльність (додаток); (3) затвердити персональний склад комітету (додаток); (4) визначити місце і періодичність засідань, терміни підготовки комітетом конкретних пропозицій (документів). Нічого подібного зроблено не було", - підкреслив політик.

Нагадаємо, раніше Янукович розпорядився створити Національний антикорупційний комітет як консультативно-дорадчий орган при президентові. Також він доручив створити Комітет з економічних реформ.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко розкритикував новоутворені комітети Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі