четвер, 17 лютого 2011 22:44

Гриценко не радить по-дурному скорочувати чиновників

Гриценко не радить по-дурному скорочувати чиновників

Не варто одним клацанням пальця скорочувати чиновників.

Про це заявив в ефірі "5 каналу" голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, голова партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.

Зокрема, коментуючи президентську адміністративну реформу, направлену на скорочення чиновницького штату в уряді, Гриценко зазначив, що Янукович доведе цю справу до кінця.

"Це не є проблемою. Насправді це можна було зробити ще місяць тому – підписується просто проект указу. І тут не потрібно ніякої Ради та голосування", - вважає політик.

Він підкреслив, що "можна робити справу двома чи десятьма заступниками, а можна красти десятьма чи двома, і люди різниці не відчують".

"Природа влади – це ключове", - пояснив нардеп.

Водночас, на думку Гриценка, зараз влада "брудною лапою влазить у ті сфери, де їй не треба влазити".

"Аби зробити ефективнішою українську владу, це слід припинити. Неважливо чи це стосується підприємництва, чи ліцензування, чи освіти", - уточнив парламентарій.

Крім того, на його переконання, необхідно правильно розподілити владні функції.

"Те, що зараз в уряді просто ось так "щелком" по 30% всіх скоротити, - це найбільш нерозумне, що можна було зробити. Адже є структури, де треба збільшувати штат, а є структури, які треба взагалі ліквідувати", - підкреслив Гриценко.

"Коли видається розпорядження, усі міністерства скоротити на 30%, то це не є скороченням з точки зору здорового глузду. Навпаки, так робити нерозумно", - резюмував політик.

Нагадаємо, раніше президент Віктор Янукович запропонував ліквідувати інститути урядових органів, які діють в системі міністерств, а також урядові комітети.

Слід відзначити, що Кабінет міністрів України уже скоротив 700 співробітників. Про це розповів прес-секретар прем'єра Віталій Лук'яненко.

"Ми вже скоротили 700 осіб. У кожному разі намагалися допомогти людині з працевлаштуванням. А тих, кого, наприклад, не звільнили, а понизили - залишили їм колишній оклад", - додав він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Гриценко не радить по-дурному скорочувати чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі