четвер, 29 квітня 2010 10:17

Гриценко каже, що шоу біля Ради не було марним

Гриценко каже, що шоу біля Ради не було марним

Спроби опозиції заблокувати процес ратифікації угоди про продовження терміну базування Чорноморського флоту Росії в Україні все ж таки мали результат.

Впевненість у цьому висловив один із координаторів опозиції Анатолій Гриценко в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Скажу відверто, в опозиції усім було зрозуміло - зупинити ратифікацію неможливо. Навіть якби ми були більш активними, ефективними, результативними. Члени коаліції могли проголосувати за ратифікацію в кабінеті Литвина чи Януковича, де завгодно. І немає жодних сумнівів, що їхній Конституційний суд, так само, як і Кремль, був би задоволений", - зазначив він.

Однак, за словами Гриценка, завдяки масовим акціям на вулиці і бійкам у Верховній Раді у вівторок "удалося домогтися декількох речей".

"Перша - завдяки ЗМІ суспільство, Європа і навіть Росія побачили, що, принаймні, половина українського суспільства не сприймає цей пакт Януковича-Медведєва і вважає його таким, що суперечать національним інтересам", - зазначив депутат.

"Друга - нам вдалося показати, що нав'язувана згори силою "стабільність" не консолідує нас, а роз'єднує. Форсуючи ратифікацію, коаліція пішла на порушення законів", - додав Гриценко.

"Уже два цих фактори в майбутньому, коли прийде нова влада, дадуть підстави для денонсації угоди з Росією", - упевнений він.

Крім того, зазначив Гриценко, "з'явилися конкретні дії, спрямовані на об'єднання опозиційних сил".

"Янукович, сам того не бажаючи, кроками, спрямованими на роз'єднання суспільства, фактично сприяє об'єднанню опозиції", - вважає він.

При цьому Гриценко визнав, що опозиційні сили не наблизилися до об'єднання.

"На цьому мітингу були і свідомі докори на адресу один одного, і провокаційні заяви, і спроби монополізувати своє лідерство в опозиції. Крім того, ніхто ні з ким не погоджував заклики до нових масових акцій і дати їхнього проведення", - зазначив він.

"Усе це призвело до того, що у вівторок деякі лідери опозиції, почувши виступи інших вождів, демонстративно відмовлялися від виступів. Але разом із тим об'єднання опозиції - необхідний для країни крок. Зараз до влади прийшла сильна команда, протидіяти якій повинна сильна опозиція", - наголосив Гриценко.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко каже, що шоу біля Ради не було марним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі