понеділок, 09 серпня 2010 12:14

Гриценко каже, що не треба тішити Януковича військовим парадом

Гриценко каже, що не треба тішити Януковича військовим парадом
Цього року немає жодної причини проводити військовий парад.

Про це заявив у блозі на персональному сайті голова комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко.

На його думку, військовий парад треба проводити у трьох випадках, відповідно за наявності однієї з трьох причин.

"Перша причина – ювілей Незалежності, кругла річниця. Військовий парад у такий день є важливим ритуалом, що підкреслює незалежність держави", - поясний народний депутат.

Двома іншими причинами,  на думку Гриценка, є оснащення Збройних Сил новими системами озброєнь вітчизняного виробництва та наявність реальної воєнної загрози.

"Не кількома модернізованими танками, а дійсно ефективними, новітніми розробками. За цих умов військовий парад є фактором військово-патріотичного виховання суспільства. Третя причина – реальна воєнна загроза Україні. Тоді військовий парад стає фактором мобілізації суспільства на захист своєї країни і держави. Як це було в 1941-му, коли з військового параду на Красній площі солдати одразу йшли на фронт", - зауважив він.

Сьогодні ж, за словами Гриценка, дата не ювілейна, ніяких новітніх озброєнь армія не отримала і за Януковича не отримає, війни немає.

"Для чого тоді парад? Викинути на вітер сотню мільйонів, аби потішити одну особу на трибуні? Не бачу жодного сенсу. Як не бачив його у минулому й позаминулому роках, коли військові колони втішали Ющенка. І відкрито про це говорив", - підкреслив він.

Нагадаємо, 4 серпня джерело в Міністерстві оборони повідомило, що військового параду на День незалежності цього року не буде.

Нагадаємо, на 65-річчя Перемоги в Україні військові паради відбулись у 31-му місті.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Гриценко каже, що не треба тішити Януковича військовим парадом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі