понеділок, 12 листопада 2018 16:48

Грицак повідомив про перші справи за фактом псевдовиборів

Грицак повідомив про перші справи за фактом псевдовиборів
Грицак наголосив, що явку на виборах "домалювали". Фото з відкритих джерел

Служба безпеки України відкрила кримінальні справи за фактами проведення фейкових виборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Про це повідомив глава СБУ Василь Грицак у кулуарах Ради регіонального розвитку.

"Кримінальні справи відкриті за фактами втручання у внутрішні справи нашої держави шляхом проведення цих виборів, посягання на територіальну цілісність України. Це 2 провадження - за фактом проведення виборів у так званій ДНР і так званій ДНР", - сказав Грицак.

Про покарання громадян за участь у псевдовиборах поки не йдеться, додав глава СБУ.

"Будемо розпочинати з кураторів із Москви, потім із тих, хто їх організовував безпосередньо на Донбасі. Ми ці речі документували. Усім матеріалам буде надана правова оцінка і в процесі провадження кримінальних справ усім віддамо належне", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після "виборів" бойовиків Порошенко ініціює зміни до Конституції

11 листопада на окупованих російськими найманцями територіях Луганської та Донецької областей пройшли "вибори" ватажків. СБУ повідомляла, що результати так званого волевиявлення були підготовані у Москві.

Зараз ви читаєте новину «Грицак повідомив про перші справи за фактом псевдовиборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі