пʼятниця, 11 лютого 2011 11:17

Грач почав будувати альтернативу КПУ

Грач почав будувати альтернативу КПУ

Голова оргкомітету зі створення Нової комуністичної партії народний депутат Леонід Грач шукає підтримки лідерів лівих партій.

За словами члена оргкомітету зі створення партії Юрія Аксютіна, вже була проведена зустріч з лідером ПСПУ Наталією ВІтренко.

"Це була партнерська зустріч з узгодження певних спільних дій, але ми не збираємося розчинятися один в одному", - зазначив Аксютін.

За його словами, протягом двох тижнів прихильники Грача визначаться з остаточною назвою нової політичної сили.

"Зараз розглядаються наступні пропозиції: Всесоюзна комуністична партія України, Ленінська компартія, Марксистсько-ленінська компартія", - сказав Аксютін.

Крім того, за даними газети Комерсант-Україна планується зустріч Грача з представниками Союзу лівих сил.

Раніше Грач заявляв, що партія буде називатися Новою комуністичною партією України.

У свою чергу Наталія Вітренко заявила, що не підтримує ідею створення ще однієї лівої партії й поки з Грачем не зустрічалася.

"Ми розмовляли телефоном. Він запитав, чи можемо ми зустрітися. Я відповіла: "Так, я готова зустрічатися", - розповіла лідер ПСПУ.

"Щодо його наміру створити нову партію, бажаю йому удачі, хоча, як видно, потрібно створювати не нову партію, а партію об'єднаних лівих, об'єднавши сили, які вже існують на лівому фронті. Буде бажання в Леоніда Грача поговорити зі мною на цю тему - отже, буде розмова", - заявила Вітренко.

У свою чергу, голова кримської організації "Союзу лівих сил" Микола Колюка заявив, що Грач до нього не звертався, і поки блок "Лівих і лівоцентристських партій" (КПУ, СДПУ(о), партія "Справедливість", СЛС) не буде розпущений, "входити в нову структуру несерйозно".

А перший секретар сімферопольського міськкому КПУ Олег Соломахін каже, що Грач "розсилає по всіх комітетах на трьох аркушах порядок денний зборів з вимогою виразити недовіру Симоненку, відмовитися від перереєстрації комуністів, оголосити про вихід із лав КПУ".

Зараз ви читаєте новину «Грач почав будувати альтернативу КПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі