середа, 20 лютого 2019 15:52

ГПУ завела справу про держзраду. Тимошенко і Гриценка кличуть на слідчу комісію

ГПУ завела справу про держзраду. Тимошенко і Гриценка кличуть на слідчу комісію
Про Юлію Тимошенко згадали на слідчій комісії щодо розкрадання військової техніки. Фото: УНІАН

Колишню прем'єрку Юлію Тимошенко хочуть бачити на засіданні тимчасової слідчої комісії щодо розкрадання у Збройних силах України. Про це у середу на засіданні комісії заявив її голова, нардеп з фракції БПП Іван Вінник.

"Нам треба дослідити періоди роботи міністрів оборони Єханурова та Іващенка. Нами була знайдена ще одна схема розкрадання.

Постанова від 14 жовтня 2009 року, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. Порядок проведення Міністерством оборони розрахунків із виконавцями робіт з відновлення і ремонту авіаційної техніки. Знаєте як розраховувалися за ремонт? Щоб відремонтувати один літак, передавалися чотири. Один ремонтувався, а три йшли в залік вартості робіт. Така цікава схема", - сказав Вінник.

На комісію, крім Єханурова та Іващенка, запропонували запросити Тимошенко.

"Якщо колишні міністри оборони нам не зможуть дати вичерпну інформацію, то ми змушені будемо запрошувати прем'єр-міністра на той час Юлію Володимирівну Тимошенко. Щоб вона, як екс-керівник уряду якось нам повідомила.

Наріжемося на чергове обвинувачення у політичній заангажованості. Хоча, колеги, хіба комісія винна, що хтось вирішив кандидуватися? Ми ж займаємося державницькою справою", - продовжив нардеп.

Інший член комісії, нардеп з БПП Олександр Бригинець заявив, що на ТСК чекають і екс-міністра оборони Анатолія Гриценка.

"Чи пояснить нам Тимошенко, чи лежить на ній пряма відповідальність?", - додав він.

Також Вінник заявив, що Генпрокуратура відкрила провадження за статтею "державна зрада" і "зловживання службовим становищем".

"Справа не персональна. Вона по факту. Якщо вина особи доводиться, вона отримає обвинувальний акт. І далі суд приймає рішення", - уточнив парламентарій.

"Справа загальна, по ній буде багато фігурантів", - додав Вінник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засідання слідчої комісії. У Порошенка звинуватили в криміналі Марчука і Гриценка

Раніше кандидат у президенти Анатолій Гриценко заявляв, що його викликали в Службу безпеки. Слідчих цікавила діяльність колишнього голови СБУ Валентина Наливайченка.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ завела справу про держзраду. Тимошенко і Гриценка кличуть на слідчу комісію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі