пʼятниця, 13 лютого 2015 15:04

ГПУ передала справу Попова до суду

ГПУ передала справу Попова до суду

Генеральна прокуратура направила до Шевченківського районного суду міста Києва обвинувальний акт щодо колишнього голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у ніч з 29 листопада 2013 року на 30 листопада 2013 року колишній голова КМДА Попов, діючи за попередньою змовою з колишнім заступником секретаря РНБО Володимиром Сівковичем, начальником головного управління МВС України в місті Києві Валерієм Коряком та іншими високопосадовцями, надав вказівку про завезення на майдан Незалежності в Києві комунальної техніки для встановлення новорічної ялинки, а Коряк в свою чергу, використовуючи цю обставину, віддав наказ про розгін мирного мітингу працівниками полку міліції особливого призначення "Беркут", які жорстоко побили мітингувальників.

За даними прокуратури, внаслідок дій понад 80 громадян отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Наразі досудове розслідування щодо співучасників Попова продовжується задля встановлення і притягнення до відповідальності усіх винних осіб.

Попова обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 28, статті 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів та мітингів, вчинене за попередньою змовою групою осіб), частиною 5 статті 27, частиною 3 статті 365 (пособництво у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ передала справу Попова до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі