пʼятниця, 23 грудня 2011 16:38

ГПУ і СБУ закрили очі на сепаратистські заяви регіонала Болдирєва про від'єднання Галичини

ГПУ і СБУ закрили очі на сепаратистські заяви регіонала Болдирєва про від'єднання Галичини

Генеральна прокуратура і Служба безпеки України не будуть розбиратися із заявами народного депутата від Партії регіонів Юрія Болдирєва про необхідність від'єднання Галичини від України.

"Я отримав відповіді як від Генпрокуратури, так і від Служби безпеки України. СБУ написала, що це питання перебуває у підслідності ГПУ, а Генпрокуратура - що це питання в підслідності СБУ", - розповів у п'ятницю на засіданні у Верховній Раді заступник голови політради партії "Наша Україна" Андрій Парубій, зазначивши, що три тижні тому подав у ці відомства запит з вимогою порушити кримінальну справу проти Болдирєва.

Як повідомляє прес-служба "Нашої Україна", в п'ятницю Парубій озвучив з трибуни парламенту депутатський запит з повторною вимогою порушити справу проти Болдирєва.

На думку "нашоукраїнця", публічна заява депутата Партії регіонів про відокремлення Галичини несе загрозу суверенітету України і підпадає під ст. 110 Кримінального кодексу України (передбачає обмеження свободи на термін від 3 до 5 років).

Як повідомлялося, народний депутат фракції Партії регіонів Юрій Болдирєв під час виступу на посольських вечорах посла Російської Федерації в Україні, присвячених 65-річчю Нюрнберзького процесу в Києві, заявив, що "УРСР створили три кривавих диктатора - Ленін, Сталін, і Хрущов" і висловив думку, що "Україна стане стійкою країною після того, як позбудеться або заходу, або сходу".

"Я за те, щоб вона позбулася Галичини. Якщо прибрати Галичину з моєї країни і залишити справжню Україну - з Донбасом і Кримом, це і буде перша Росія. А там буде Російська Федерація", - додав народний депутат.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ і СБУ закрили очі на сепаратистські заяви регіонала Болдирєва про від'єднання Галичини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі