пʼятниця, 15 липня 2016 10:31

ГПУ дає депутатам допуск до держтаємниці щодо Іловайського котла

ГПУ дає депутатам допуск до держтаємниці щодо Іловайського котла
Фото: vlasti.net

Генеральний прокурор Юрій Луценко закликав народних депутатів ознайомитися з результатами розслідування Іловайської трагедії.

Після цього обранці матимуть змогу донести цю інформацію до людей, зазначив генпрокурор на засіданні уряду у п'ятницю, 15 липня.

"Генеральна прокуратура звертається до всіх без виключення народних депутатів, груп і фракцій з пропозицією оформити допуски до державної таємниці. Ті депутати, які їх оформлять і матимуть бажання, зможуть ознайомитися з матеріалами та висновками експертів у цій справі.

Зважаючи на вимоги законодавства щодо захисту відомостей, які становлять державну таємницю, ознайомлення народних депутатів із висновками експертів дасть змогу без порушень закону донести народу України об'єктивну істину в цій справі. Припинити фальсифікації та політичні ігрища на крові наших героїв", - заявив Луценко.

У свою чергу голова Верховної Ради Андрій Парубій пообіцяв, що Верховна Рада максимально долучиться до розслідування трагедії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якби взяли Іловайськ, війні був би кінець. Але сил не вистачило

Нагадаємо, 30 серпня 2014 року бойовики відкрили гуманітарний коридор українським військовим для виходу з оточення під Іловайськом. Бійці АТО отримали наказ виходити. При цьому ворог обстріляв колони українців.

Жодного з керівників АТО не назвали підозрюваним у смерті сотень українських солдатів.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ дає депутатам допуск до держтаємниці щодо Іловайського котла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі