вівторок, 17 лютого 2015 16:46

ГПУ затримуватиме колишніх "регіоналів" - політолог

ГПУ затримуватиме колишніх "регіоналів" - політолог
Фото: atn.ua

Дії нового генпрокурора Віктора Шокіна по справі екс-"регіонала" Олександра Єфремова вселяють надію, що Генпрокуратура стала на шлях змін. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Ярослав Чорнозуб.

"Як риба гниє з голови, так само вольовою рукою можна зверху наводити порядок. Шокін особисто зацікавлений у досягненні певних результатів, щоб прозвітувати та підтвердити свою лояльність до ідеї Майдану та вимог суспільства. В прокуратурі є достатньо професіоналів, які здатні розслідувати справи, якщо їм не заважати та політично не "зв'язувати руки", - наголосив він.

"Це тільки початок дороги. Смерті на Майдані – це наслідки тих вимог, які ставили люди перед тією владою. А от причини – більш складне питання. Затримувати будуть, бо всі колишні впливові фігури "регіоналів", як то Михайло Добкін, мають нульове значення та можливості. Хіба фінансові лишилися. Кон'юнктура сьогодні не на стороні "Опозиційного блоку". Можна тут очікувати жорстких дій з боку прокуратури, якщо Шокін та Аваков знайдуть спільну мову. Бо має бути унісон – ГПУ без МВС не зможе нормально працювати", - зауважив експерт.

За словами політолога, Янукович є недосяжний для правоохоронців. "Це особистий патронат Путіна. Пшонку та Захарченка теж не можуть притягнути до відповідальності – Росія їх не віддасть. Це люди, які в останні дні правління Януковича були до нього найближчими. Тому можуть сказати те, що не вигідно Путіну. А от Кернеси, Добкіни можуть сісти. Про таємні дії вони не знають. Попов також може постраждати. Це людина четвертого ешелону, якого підставили. Робіть з ним, що хочете", - зазначив Чорнозуб.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ затримуватиме колишніх "регіоналів" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі