четвер, 21 січня 2010 16:44

Головною проблемою для Тимошенко у другому турі буде захист результатів

Головною проблемою для Тимошенко у другому турі буде захист результатів

Перед другим туром президентських виборів підтримка кандидата у президенти Юлії Тимошенко може становити на Сході України додаткових 10% за умови вибудовування ефективної системи захисту результатів голосування. Як повідомили в Агентстві моделювання ситуацій, з таким прогнозом виступив директор агентства Віталій Бала.

"Головна проблема для Тимошенко – питання явки і збереження досягнутого результату. Проте головним висновком можна вважати той факт, що додатковий позитивний багаж тільки на Сході України для прем`єр-міністра становитиме від 7 до 10%", - зазначив експерт. При цьому, він вважає, що частина виборців кандидатів у президенти Сергія Тігіпка, Арсенія Яценюка, Володимира Литвина неминуче проголосують за Тимошенко. "Це той електорат, який вже не пов"язує свого майбутнього з командою Януковича, що уособлювала останні 5 років владу в регіоні. Також дані першого туру повністю дезавуюють команду Януковича, що обвинувачувала Тимошенко у використанні адмінресурсу", - говорить Бала. За його словами, поки що були виключно такі дії представників місцевої влади на Донбасі.

На думку Бали, кандидат у президенти Віктор Янукович починає втрачати в голосах на Донбасі виключно завдяки корупції місцевої влади і провалам в управлінні ставлеників Партії регіонів.

"Очевидно, що місцева влада, яку 5 років у регіоні представляє команда Януковича, достатньо жорстко дискредитує свого нинішнього кандидата. Динаміка регіональної підтримки для Януковича вкрай негативна", - вважає Бала. Порівняно з 2004 р., він втратив тут більш як 900 тисяч голосів, зазначив експерт. З такими показниками складно розраховувати на безумовну підтримку в регіоні, а це значить, що Донбас таки починає змінювати свої пріоритети, упевнений експерт, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Головною проблемою для Тимошенко у другому турі буде захист результатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі