неділя, 20 червня 2010 10:09

Голова Фонду держмайна назвав найкращого інвестора для "Луганськтепловоза"

Голова Фонду держмайна назвав найкращого інвестора для "Луганськтепловоза"
Голова Фонду держмайна Олександр Рябченко переконаний, що "Луганськтепловоз" не можна було залишати в державній власності.

Про це він сказав в ефірі Шустер live.

"Залишати в державній власності завод я вважаю це безвідповідально. В 2007 році завод купив той же "Трансмашхолдинг". Чудово працював на заводі. Провів інвестиції, заробітна плата, нові люди беруться на роботу, нормально все. Беруть відбирають в нього повертають до держави. Навіщо?",-запитує голова Фонду.

За словам Рябченка за три місяці, коли завод перебував у державній власності накопичено боргів по зарплаті на суму понад 20 мільйонів гривень, а держава не надала жодного замовлення.

"І якщо б він ще три місяці побув у держвласності, то було б 40 мільйонів гривень. Тому як тільки я прийшов до фонду, то завод відразу виставили на продаж", - зауважив Рябченко.

Голова Фонду також задоволений, що конкурс виграв "Трансмашхолдинг"

"Це добре що вони("Трансмашхолдинг"-Ред.)а не НПО ім. Фрунзе перемогли в тому конкурсі, бо основний ринок збуту у "Лугансктепловозу це Росія, а акціонером "Трансмашхолдингу" є російська залізниця",-нагадав Рябченко.

Він також зауважив, що за найшвидше проведення конкурсу виступав трудовий колектив заводу.

"Тому при всіх проблемах які існують, добре що цей конкурс відбувся добре, що цей конкурс завершився таким чином, що підприємство буде розвиватися, а 7 тисяч людей отримають роботу", - резюмував Рябченко.

Нагадаємо, що на минулому тижні Фонд держмайна продав "Луганськтепловоз" російському "Трансмашхолдингу" за 410 млн. гривень. У свою чергу, перший віце-прем"єр Андрій Клюєв заявив, що конкурс відбувся з порушеннями.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Голова Фонду держмайна назвав найкращого інвестора для "Луганськтепловоза"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі