неділя, 20 червня 2010 08:18

Голова Фонду держмайна розповів, як продавали "Луганськтепловоз"

Голова Фонду держмайна розповів, як продавали "Луганськтепловоз"
Голова Фонду держмайна Олександр Рябченко називає брехнею інформацію про те, що конкурс по продажу "Луганськтепловозу" проходив з порушеннями.

Про це він сказав в ефірі Шустер live.

За його словами, це була 8 спроба держави продати "Луганськтепловоз".

"Це  8 спроба держави продати "Луганськтепловоз". 5 разів намагалися його продати за 40 мільйонів, 30, 20. Багато тих, хто сьогодні кажуть, що 410 мало не змогли продати за 40. І що, вони нас будуть вчити, як продавати", - запитує Олександр Рябченко

Говорячи про процедуру конкурсу, рябченко спростував звинувачення про те, що кіпрський учасник конкурсу "Мантара Холдинг", якого пов"язують з бізнесменом Ігорем Коломойським був викинутий з конкурсу в останній момент.

"За 7 днів до закінчення конкурсу останній день прийому документів. За 6 днів-наступний день документи вскриваються у присутності всіх учасників конкурсу. За 6 днів до закінчення конкурсу учасник від Кіпру бачив, що в нього нема одного документа…Що за брехня, що хтось в останній день побачив. "Мантара" знала за 6 днів, що вона не допущена", - зауважив Рябченко.

Він також заявив, що Фонд розраховував отримати більше за "Луганськтепловоз".

"Дійсно відкрили конверти. Один з учасників конкурсу не став торгуватися. Той росіянин, який запропонував 410  на цьому зупинилися. Ми думали, що буде більше. Нажаль, ніхто не платить",-  резюмував Олександр Рябченко.

Раніше перший віце-прем"єр Андрій Клюєв заявляв, що приватизаційний конкус по продажу пакету акцій "Луганськтепловозу" відбувся з порушеннями.

"Схоже, що була змова компаній", - зазначив чиновник, додавши, що остаточні висновки робити передчасно.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Голова Фонду держмайна розповів, як продавали "Луганськтепловоз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі