понеділок, 12 лютого 2018 13:32

Голова Держаудитслужби пояснила, де взяла гроші та золото

Голова Держаудитслужби пояснила, де взяла гроші та золото
Лідія Гаврилова стверджує, що знайдені у неї гроші належать родичам, а золоті зливки - подарунки. Фото: INSIDER

Підозрювана у незаконному збагаченні голова Державної служби аудиту Лідія Гаврилова заявила, що знайдені зливки золота їй подарували родичі і вони будуть вказані у наступній декларації.

Про це вона сказала в Апеляційному суді Києва, де 12 лютого мали переглянути відсторонення її від посади.

"Були знайдені 4 подарункові зливки, які мають загальну вагу 75 г.рамів.. Це хабарем не може вважатися... Частина - мною придбані. А частина - подарунки від моїх родичів. Ці зливки будуть задекларовані у декларації за 2017 рік... Щодо готівки - 120 тисяч доларів. Із них 42 тисячі належать мені, вони задекларовані. Інша сума мені не належала. Я про це відразу під час обшуку заявила. Люди, яким належать ці кошти, зверталися до НАБУ і заявляли, що це саме їхні кошти... Це мої родичі, які у себе не мали можливості зберігати. У нас є Державна служба охорони, сигналізація. Це нормально", - вважає Гаврилова.

За інформацією прокурорів, вартість знайдених злитків - близько 80 тис. грн. Крім того, підозріливим є придбання у 2015-му чотирикімнатної квартири у Києві на 122,5 кв. м за 1,06 млн грн.

"Продавець мав особливі обставини. Вісім років людина продавала цю квартиру. Вона була під офісом. Виїжджаючи за кордон, у неї була необхідність продати ту квартиру. Можливо, комусь здається, що це занадто низька ціна... Зараз до вас прийде експерт і скаже, що ваша квартира коштує мільйони. Ви знаєте, за скільки її купили насправді", - пояснила Гаврилова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Золоті зливки має кожен українець" - топ-чиновниця здивувала інтернет

23 січня детективи НАБУ повідомили керівнику Державної служби аудиту Лідії Гавриловій про підозру в незаконному збагаченні в розмірі близько 10 млн грн та декларуванні недостовірних даних. За даними НАБУ, жінка має квартиру і два паркомісця у Києві, позашляховик (2016 року випуску), дороговартісні меблі, техніку, золоті зливки та готівку сумою $112,8 тис. та 8,5 тис. євро.

САП просила суд обрати Гавриловій запобіжний захід у вигляді застави 1 млн грн. Натомість Гавриловій обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання на 60 діб до 25 березня.

Зараз ви читаєте новину «Голова Держаудитслужби пояснила, де взяла гроші та золото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі