середа, 10 серпня 2011 16:03

Глава УГКЦ Святослав закликав Кірєєва помилувати Тимошенко

Глава УГКЦ Святослав закликав Кірєєва помилувати Тимошенко

Глава Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Святослав Шевчук звернувся до судді Родіона Кірєєва з проханням про зміну міри запобіжного заходу для Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

"Не бажаючи впливати на рішення суду, все ж хочу звернути Вашу увагу на те, що Тимошенко Ю.В. належить до чільних державних та політичних діячів сучасної України, тому застосування щодо неї такого жорсткого заходу викликає значну суспільну напругу та поглиблення існуючих поділів", ? написав Святослав у листі до судді Кірєєва.

Звернувся він до судді, щоб висловити тривогу значної частини своїх парафіян у зв'язку з арештом Тимошенко.

На переконання предстоятеля УГКЦ, арешт лідера "Батьківщини" формує негативний міжнародний імідж України як держави з вибірковим правосуддям.

"Прохаємо Вас про зміну щодо неї міри запобіжного заходу на не пов'язану із взяттям під варту", ? висловив своє прохання Святослав. При цьому він побажав судді Кірєєву "Божої допомоги у встановленні істини та справедливості, єдиної для всіх громадян України".

Нагадаємо, раніше із зверненням до судді Кірєєва звернувся глава УПЦ КП Філарет. Він попросив Кірєєва випустити Тимошенко на поруки. За словами священника, екс-прем'єр - віруюча людина, яка користується підтримкою багатьох громадян України.

Зараз ви читаєте новину «Глава УГКЦ Святослав закликав Кірєєва помилувати Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі