пʼятниця, 08 квітня 2022 20:16

Глава Єврокомісії особисто передала Зеленському опитувальник для вступу в ЄС

Глава Єврокомісії особисто передала Зеленському опитувальник для вступу в ЄС
Опитувальник є необхідник кроком для надання статусу кандидата в ЄС. Фото: t.me/Denys_Smyhal

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн особисто передала президенту Володимиру Зеленському опитувальник для надання Україні статусу кандидата в ЄС.

Заповнення документа є необхідним кроком для вступу в Євросоюз. Церемонію провели після переговорів із Зеленським у Києві, передає "Європейська правда".

"Цей опитувальник є основою для дискусії, яка має призвести до висновку Єврокомісії (щодо готовності України до набуття статусу кандидата - Gazeta.ua)", - сказала вона.

За її словами, ідеться про пришвидшену процедуру, адже відносини України та ЄС розвиваються так добре, що Брюссель не потребує відповідей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент підтримав повне ембарго на енергоносії з Росії

"Ми знаємо багато одне про одного. Тому заповнення потребуватиме не років, як зазвичай, а тижнів", - зазначила президентка.

Натомість Зеленський запевнив Урсулу фон дер Ляєн, що Україна зможе впоратися набагато швидше.

"Ми будемо готові з відповідями за тиждень", - заявив президент.

Однак президентка Єврокомісії не зазначила, коли саме ЄС може ухвалити політичне рішення про надання статусу кандидата.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вирушила до столиці потягом. Виїхала в ніч на п'ятницю, 8 квітня, на поїзді до Києва з польського Перемишля, розташованого приблизно за 13 км від кордону з Україною. До Києва голова Єврокомісії прибула у складі делегації за участю верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля, прем'єр-міністра Словаччини Едуарда Гегера та низки європарламентаріїв.

Високопосадовці відвідали Бучу, де напередодні знайшли сотні вбитих мирних українців.

Зараз ви читаєте новину «Глава Єврокомісії особисто передала Зеленському опитувальник для вступу в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі