неділя, 30 листопада 2014 18:05

Німеччина налаштована на багаторічну боротьбу з Росією - Штайнмаєр

Німеччина налаштована на багаторічну боротьбу з Росією - Штайнмаєр
Франк-Вальтер Штайнмаєр. Фото: www.radiosvoboda.org

Німецький уряд налаштовується на тривалий конфлікт з Росією.

Про це розказав міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр в інтерв'ю телеканалу ZDF в неділю, 30 листопада, пише DW.

Він заявив, що криза може затягнутися більш ніж на десятиліття.

"Іноді достатньо 14 днів, щоб розв'язати конфлікт, але може знадобитися 14 років, щоб дозволити той же конфлікт", - зазначив глава німецької дипломатії.

В першу чергу нерозв'язною представляється Штайнмайеру проблема майбутнього Криму. За його словами, міжнародне визнання входження півострова до складу Росії неможливо.

"Ми не можемо проігнорувати незаконну анексію Криму, забути про неї або зараз просто обійти увагою цей факт. Конфлікт між нами буде продовжуватися", - заявив глава МЗС ФРН.

Штайнмаєр також заявив, що він з розумінням ставиться до прагнення України заручитися підтримкою в області політики безпеки.

"Але незважаючи на це, ми повинні залишатися реалістами. Ми виявилися залучені в небезпечний конфлікт. У тому, свідками чого ми стали сьогодні, нічого хорошого немає", - зазначив Штайнмаєр.

За його словами, зараз наявні і гірші сценарії. Тому, підкреслив глава МЗС ФРН, необхідно проявити зовнішньополітичну відповідальність і заявити, що не можна ще більше "підливати масла у вогонь".

"Питання про членство України в НАТО не стоїть на порядку денному. І я не бачу Україну на шляху до НАТО... Я за повну ясність у цьому питанні", - заявив Штайнмаєр і додав: "Інші, може, і воліють публічно висловлюватися більш стримано, але мені відомо, що так само як я думають багато".

Зараз ви читаєте новину «Німеччина налаштована на багаторічну боротьбу з Росією - Штайнмаєр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі