вівторок, 13 вересня 2011 16:29

Герман про відставку Табачника: в політиці назбиралися Авгієві стайні, які треба розчистити

Герман про відставку Табачника: в політиці назбиралися Авгієві стайні, які треба розчистити

Радниця президента України з гуманітарних питань Ганна Герман вважає, що завершення історії з відставкою міністра освіти Дмитра Табачника буде залежати від громадської думки.

Про це вона заявила на прес-конференції в Києві, передає Цензор.НЕТ.

"Це (відставка Табачника) буде залежати від громадської думки. Від його сили і від того, наскільки цей потік буде послідовним у розчищенні Авгієвих стаєнь всієї двадцятирічної української політики. Тому що, за 20 років в українській політиці зібралося багато всього такого, для чого потрібен богатир, який вимиє все це. А таким чистим потоком води може бути тільки розвинуте суспільство, яке змусить, щоб з ним рахувалися", - сказала радник президента.

Герман також вважає, що в Україні необхідно ввести мораторій на закриття шкіл незалежно від мови викладання.

"Я б ввела мораторій на закриття україномовних шкіл на сході України і російськомовних - на заході. Також я б ввела мораторій на закриття шкіл національних меншин", - заявила Герман, повідомляють "Коментарі".

На її думку, через такі закриття страждає вибір батьків. Також Герман висловила думку, що не варто вводити кількісні підходи щодо шкіл.

"Якби міністр Табачник пішов на такий крок ... Де-факто, Україна багатомовна держава і кожен громадянин повинен мати право вибору. Я думаю, це демократичний підхід, і я б хотіла, щоб нинішній міністр освіти (Дмитро Табачник) зрозумів це" , - заявила радник голови держави.

Зараз ви читаєте новину «Герман про відставку Табачника: в політиці назбиралися Авгієві стайні, які треба розчистити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі