понеділок, 22 січня 2018 17:58

Генсек Ради Європи зробив скандальну заяву щодо Росії

Генсек Ради Європи зробив скандальну заяву щодо Росії
Глава МЗС Росії Сергій Лавров і генсек РЄ Турбйорн Ягланд. Фото: REUTERS

Росія не порушує 4 головні принципи Ради Європи. Тому її необхідно повернути до роботи в ПАРЄ до 2019 року.

Про це заявив генеральний секретар РЄ Турбйорн Ягланд на засіданні ПАРЄ у Страсбурзі, передає "Європейська правда".

Він переконаний, що вигнати країну зі складу РЄ можна, лише якщо вона порушила якусь із чотирьох статей Європейської конвенції з прав людини. Це – смертна кара, тортури, примусова праця або рабство, а також позасудове покарання.

"Це – найфундаментальніші цінності. Вони визначають душу Європи. Жодна країна, яка порушує ці принципи, не може бути членом нашої родини. З цього питання не може бути поступок... Це не означає, що все інше можна порушувати. Якщо є порушення інших статей і систематичне небажання виправляти це – країна-член може звернутися до ЄСПЛ щодо виконання країною своїх зобов'язань", - сказав Ягланд.

Він наполягає на зміні правил ПАРЄ, які б "повернули на борт" усі країни-члени організації.

"Гармонізація (зняття з російської делегації санкцій, які були накладені на росіян через анексію Криму, а згодом – через агресію проти Донбасу. - Gazeta.ua) правил організації – це частина нашої роботи... Досягнення цього було би найкращим шляхом відзначити 70 років заснування організації", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії придумали, як обійти санкції

Уперше санкції проти Росії ЄС увів 2014 року після анексії Криму та початку конфлікту на Донбасі. З того часу обмеження неодноразово продовжували і розширювали.

Зараз ви читаєте новину «Генсек Ради Європи зробив скандальну заяву щодо Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі