субота, 12 вересня 2020 13:54

Генрокурор Венедиктова не довіряє США в справі Деркача й хоче власних висновків

Генрокурор Венедиктова не довіряє США в справі Деркача й хоче власних висновків
Андрія Деркача називають агентом спецслужб Росії. Фото 5 канал

Україна продовжує власне розслідування у справі про "плівки Деркача", заявила генеральний прокурор Ірина Венедиктова. Про це вона сказала в інтерв'ю Савіку Шустеру.

"Зараз слідство у" плівкам Деркача "триває. І знову ж таки, експертизи: змонтовані чи плівки, чи можливо ідентифікувати голоси, все це відбувається. Слідство триває, слідчі можливості ми намагаємося не втратити. Чекаємо результати досліджень", - сказала Венедиктова.

Коментуючи заяву Мінфіну США про те, що "плівки Деркача" є "відредагованими аудіозаписами", Венедиктова сказала, що українське слідство дійде власних висновків.

"Генеральний прокурор Венедиктова не втручатиметься в такі політичні процеси. І навіть якщо будь-які президенти держав будуть робити такі заяви, ми будемо офіційно відповідати тільки в тому випадку, коли це передбачено законом. Якщо не передбачено, ніяких оціночних суджень ми надавати не будемо", - підкреслила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ не відкриває справу проти Деркача, натомість порушило ще 15 справ проти Порошенка – адвокат Ілля Новіков

Народний депутат Андрій Єрмак раніше опублікував записи переговорів п'ятого президента Петра Порошенка з віце-президентом США і нинішнім кандидатом від Демократичної партії Джозефом Байденом. Після цього Мінфін США назвав його російським агентом і наклав санкції. Натомість правоохоронні органи України жодної реакції не продемонстрували.

Зараз ви читаєте новину «Генрокурор Венедиктова не довіряє США в справі Деркача й хоче власних висновків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі