понеділок, 30 травня 2016 14:41

Генпрокурор презентував свою команду

Генпрокурор презентував свою команду

Заступниками генпрокурора призначені Дмитро Сторожук, Валентина Теличенко та Євген Єнін.

Про це на першій прес-конференції розповів генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Першим заступником генпрокурора, відповідальним за дотримання законності дій органів Служби безпеки України, Державної фіскальної служби, Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, Державної митної служби призначено 30-річного адвоката Дмитра Сторожука. Нині він народний депутат. У своєму підпорядкуванні має департамент нагляду за додержанням законності силових структур України, який очолив Володимир Бедриківський. Генерал-полковник, керівник УБОЗу в 2008-2010 році", - повідомив Луценко.

Валентина Теличенко стала заступником голови ГПУ з реформ. Українська правозахисниця. Представляла інтереси Луценка в Європейському суді з прав людини. Тоді суд визнав затримання Луценка незаконним, а справу проти нього - політично мотивованою.

Євген Єнін - заступник генпрокурора з питань міжнародного правового співробітництва. Займатиметься також координацією роботи департаменту підтримання державного обвинувачення в судах. Співпрацюватиме з омбудсменом. Працював на оперативних посадах Головного управління розвідки СБУ та Служби зовнішньої розвідки. До останнього часу - радником у посольстві України в Італії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко назвав відповідального за перевірку доброчесності прокурорів

Повідомлялося, що управління спецрозслідувань ГПУ стане департаментом під керівництвом Сергія Горбатюка.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурор презентував свою команду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі