пʼятниця, 29 квітня 2011 16:46

Генпрокуратура вновь жалуется на Тимошенко

Генпрокуратура вновь жалуется на Тимошенко

Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко у п'ятницю знову зірвала слідчі дії, що свідчить про її наміри затягнути розслідування і перешкоджати встановленню істини у справі.

Про це сказано в заяві прес-служби Генпрокуратури.

Як наголошується в повідомленні, під час допиту екс-прем'єр повідомила Генпрокуратуру про те, що відмовляється від адвоката.

"Однак про те, хто буде її захищати вона не сказала, додавши, що повідомить слідство про це пізніше . Брати участь в слідчих діях без захисника Тимошенко відмовилася", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим Генпрокуратура знову нагадує Юлії Тимошенко, що подібні дії можуть призвести до зміни запобіжного заходу з підписку про невиїзд на більш суворий.

У повідомленні також говориться, що Тимошенко викликають у Генпрокуратуру на 10.00 3 травня.

У той же час, сама екс-прем'єр заявляє, що вона змушена приходити на допит без захисника, оскільки Генпрокуратура відмовилася допускати до справи про газові контракти "бютівця" Сергія Власенка.

"Я буду ще раз подавати клопотання про те, щоб ввели у справу захисника, якого я сама собі обрала - Сергія Власенко", - сказала екс-прем'єр.

У квітні поточного року Генпрокуратура порушила щодо Тимошенко кримінальну справу щодо газових контрактів 2009 року. Справу порушено за ч. 3 ст. 365 Кримінального Кодексу України (перевищення влади та службових повноважень). За інформацією Генпрокуратури,. Тимошенко, перевищуючи свої службові повноваження при укладанні газових контрактів в 2009 році з РФ, заподіяла державі збитки на суму понад 1,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура вновь жалуется на Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі